wtorek, 27 maja 2014

Filet z kurczaka po hawajsku

Dziś zapraszam na bardzo prosty, ale przy tym bardzo smaczny filet z kurczaka po hawajsku. Szybka propozycja na obiad dla tych, którzy lubią słodki posmak mięska. Nam przypadł do gustu :)


Filet z kurczaka po hawajsku:



Składniki dla 2 osób:


  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 2-3 łyżki miodu
  • kilka plastrów żółtego sera
  • kilka plastrów ananasa
  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • łyżka oleju

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy i kroimy wzdłuż na pół. Tak aby uzyskać dość duże płaskie porcje mięsa. Każdą porcję smarujemy miodem i posypujemy solą i pieprzem. Układamy mięso na, wcześniej posmarowanej olejem, blasze. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopniu piekarnika. Pieczemy przez około 10-15 minut (w zależności od grubości mięsa), przewracamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 10 minut. Po tym czasie na kawałki mięska układamy po plastrze ananasa i sera. Pieczemy kolejne około 5 minut. Podajemy gorące. U mnie z frytkami i sałatką.

Smacznego! ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz