Druga z mas, których użyłam do przełożenia piernika. Bardzo dobra, z pełnym, głębokim smakiem. Połączenie śliwek i czekolady daje prawdziwą rozkosz w ustach. Do tego szybka i prosta w przygotowaniu. Masy wystarczyło na przełożenie 4 pierników i wysmarowanie ich z wierzchu. Korzystałam z tego przepisu, z drobnymi urozmaiceniami.
Masa śliwkowo-czekoladowa do przełożenia ciasta:
Składniki:
Przygotowanie:
Powidła przełożyć do garnka i podgrzać, stale mieszając. Śliwki posiekać i dorzucić do masy. Następnie dodać połamaną na kostki czekoladę. Stale mieszać, aż czekolada się roztopi i połączy z powidłami. Dodać łyżkę spirytusu i wszystko wymieszać. Gorącą masą wysmarować blaty ciasta.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz