Często nie zjadamy całego chleba i zostaja jakieś czerstwe kromki. Zamiast je wyrzucać robię z nich grzanki do zup, które są fajnym dodatkiem, zwłaszcza do kremów. Oczywiście nie wszystkie kromki idą na grzanki, bo nasz królik dałby się przerobić na sos za kawałek sucharka ;)
Grzanki do zup:
Składniki:
- czerstwy chleb
- ulubione zioła
- oliwa z oliwek
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
Chleb pokroić w kostkę (około 1x1). Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb posypać ulubionymi ziołami, granulowanym czosnkiem i skropić delikatnie oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5-7 minut - do całkowitego wysuszenia chleba i ładnego zarumienienia grzanek.
Podawać z zupami, sałatkami i z czym tylko mamy ochotę ;)
Smacznego!;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz