środa, 20 listopada 2013

Grzanki do zup

Często nie zjadamy całego chleba i zostaja jakieś czerstwe kromki. Zamiast je wyrzucać robię z nich grzanki do zup, które są fajnym dodatkiem, zwłaszcza do kremów. Oczywiście nie wszystkie kromki idą na grzanki, bo nasz królik dałby się przerobić na sos za kawałek sucharka ;)


Grzanki do zup:



Składniki:

  • czerstwy chleb
  • ulubione zioła
  • oliwa z oliwek
  • czosnek granulowany

Przygotowanie:


Chleb pokroić w kostkę (około 1x1). Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb posypać ulubionymi ziołami, granulowanym czosnkiem i skropić delikatnie oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5-7 minut - do całkowitego wysuszenia chleba i ładnego zarumienienia grzanek.

Podawać z zupami, sałatkami i z czym tylko mamy ochotę ;)



Smacznego!;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz